Aby otrzymać więcej informacji prosimy wypełnić
formularz lub zadzwonić pod numer 22 646 77 27

Refraktometry automatyczne serii RFM300-M

Refraktometry stacjonarne z klawiaturą membranową wyposażone w precyzyjny układ termostatujący i oferujące pomiar z rozdzielczością 0,000001 RI (0,001 Brix) w zakresie od 1,30 do 1,58 RI (od 0 do 100 Brix).





    Refraktometry automatyczne serii RFM300-M

    Cyfrowe refraktometry automatyczne serii RFM300-M

    Refraktometr RFM300-MRefraktometry stacjonarne z klawiaturą membranową wyposażone w precyzyjny układ termostatujący i oferujące pomiar z rozdzielczością 0,000001 RI (0,001 Brix) w zakresie od 1,30 do 1,58 RI (od 0 do 100 Brix).

    Refraktometry RFM300-M, tak jak wszystkie modele rodziny RFM300, są przeznaczone specjalnie do pomiarów „trudnych” próbek w przemyśle spożywczym i napojów, ale doskonale sprawdzą się także w wielu innych aplikacjach. Spełniają m.in. wymogi GLP, farmakopei i wymagania sprzętowe FDA w zakresie regulacji 21 CFR cz. 11.

    W przypadku pomiarów w skali Brix kombinacja termostatowania próbki i automatycznej kompensacji temperatury umożliwia pomiar w wybranej temperaturze (np. 70°C) z automatycznym przeliczeniem wyniku do temperatury odniesienia 20°C.

    Wbudowany termostat zapewnia stabilizację temperatury nie tylko samej próbki, ale całego układu pomiarowego refraktometru, uniezależniając dokładność pomiaru od wahań temperatury otoczenia i wydłużając czas kalibracji.

    Intuicyjne menu obsługi, możliwość wszechstronnej konfiguracji i szeroki wybór złączy komunikacyjnych, pozwala na dostosowanie refraktometrów RFM300-T do indywidualnych wymagań użytkownika.

    Odporna mechanicznie i chemicznie obudowa umożliwia stosowanie refraktometru w trudnych warunkach przemysłowych laboratoriów kontroli jakości a także bezpośrednio na halach produkcyjnych.

    Charakterystyka refraktometrów cyfrowych RFM300-M:

    Czytaj więcej

    Specyfikacja refraktometrów automatycznych RFM300-M:

    Model:RFM330-MRFM340-M
    Zakres pomiarowy:
       Współczynnik refrakcji:1,32 do 1,58 RI1,32 do 1,58 RI
       Skala cukrowa:0 do 100 °Brix0 do 100 °Brix
    Rozdzielczość:
       Współczynnik refrakcji:0,00001 RI0,000001 RI
       Skala cukrowa:0,01 °Brix0,001 °Brix
    Dokładność:
       Współczynnik refrakcji:± 0,00005 RI± 0,00002 (od 1,32 do 1,38 RI)
    ± 0,00004 (powyżej 1,38 RI)
       Skala cukrowa:± 0,04 °Brix± 0,01 (od 0 do 30 °Brix)
    ± 0,03 (powyżej 30 °Brix)
    Powtarzalność:
       Współczynnik refrakcji:± 0,00001 RI± 0,000005 RI
       Skala cukrowa:± 0,01 °Brix± 0,005 °Brix
    Dodatkowe skale pomiarowe:Ponad 20 skal pomiarowych w pamięci wewnętrznej refraktometru, w tym skale HFCS (42, 55 i 90%), winiarskie, cukrowe, moczu, mocznika, FSII, NaCL, Butyro itp. oraz skale definiowane przez użytkownika.
    Automatyczna kompensacja
    temperatury:
    Dla skali cukrowej (5 do 80 °C),
    dla płynów kalibracyjnych AG (5 do 40 °C),
    zdefiniowana przez użytkownika,
    wyłączona (pomiar bez kompensacji).
    Czas pomiaru:Minimum 4 sekundy. 
    Zakres termostatowania:Od 10 °C poniżej temperatury otoczenia (min. 0 °C) do 70 °C 
    Dokładność pomiaru temp.:± 0,03 °C 
    Stabilność temp. próbki:± 0,05 °C 
    Wymiary:340 x 200 x 170 mm (długość x szerokość x wysokość) 
    Waga:3 kg 
    Warunki otoczenia:4 do 45°C; do 95% wilgotności względnej 
    Wyposażenie:Zasilacz, zapasowe filtry powietrza (2 szt.), plakietki identyfikacyjne RFID (2 szt.), dysk CD z oprogramowaniem do komputera PC, instrukcje obsługi po polsku i angielsku, deklaracja zgodności.
     Numer katalogowy:19-3519-45

    Serwis gwarancyjny:

    • Gwarancja: 3 lata.
    • Autoryzowany serwis firmy B+S w Polsce: Labo Plus Sp. z o.o.
    • Producent: Bellingham and Stanley (Anglia)