Aby otrzymać więcej informacji prosimy wypełnić
formularz lub zadzwonić pod numer 22 646 77 27

Refraktometry lunetkowe Eclipse Professional

Wysokiej jakości profesjonalne refraktometry lunetkowe produkowane w fabryce firmy Bellingham and Stanley w Anglii. Dostarczane z certyfikatem kalibracji.





Refraktometry lunetkowe Eclipse Professional

Kieszonkowe refraktometry lunetkowe Eclipse Professional

Refraktometr Eclipse ProfessionalWysokiej jakości, profesjonalne refraktometry lunetkowe produkowane w fabryce firmy Bellingham and Stanley w Anglii.

Całkowicie szczelna, nierozbieralna obudowa zabezpiecza wnętrze refraktometru przed pyłem i wilgocią a jednocześnie uniemożliwia przypadkowe uszkodzenie układu pomiarowego urządzenia przez niedoświadczonego użytkownika.

Refraktometry serii Eclipse Professional dostarczane są z certyfikatem kalibracji wystawionym przez akredytowane w UKAS laboratorium kalibracyjne firmy B+S.

Charakterystyka refraktometrów lunetkowych Eclipse Professional:

  • Komfortowy wizjer z regulacją ostrości.
  • Precyzyjna i czytelna skala.
  • Łatwa kalibracja pokrętłem zabezpieczonym przed przypadkową zmianą ustawienia.
  • Łatwy do czyszczenia pryzmat pomiarowy.
  • Wygodny, gumowy uchwyt chroniący refraktometr przed wpływem temperatury ciała operatora na wynik pomiaru.
  • Podstawa zabezpieczająca przed przewróceniem się refraktometru po postawieniu na blacie.
  • Łatwa do wymiany klapka pryzmatu pomiarowego.
  • Niska waga refraktometru.
  • Specjalny otwór umożliwiający wpuszczenie kropli próbki pomiędzy zamkniętą klapkę i pryzmat, eliminuje możliwość rozbryźnięcia się płynu podczas zamykania klapki i ułatwia nałożenie właściwej objętości próbki.
  • Refraktometry Eclipse Professional są dostarczane w komplecie z pokrowcem, instrukcjami obsługi po polsku i angielsku oraz certyfikatem kalibracji.

Oferowane modele refraktometrów kieszonkowych Eclipse Professional:

Nr kat.:Typ / skala pomiarowa:Zakres pomiarowy:Podz. skali:
45-01Cukier (Brix) %0 do 150,1
45-02Cukier (Brix) %0 do 300,2
45-07Cukier (Brix) %0 do 320,2
45-03Cukier (Brix) %0 do 500,5
45-08Cukier (Brix) %28 do 650,2
45-05Cukier (Brix) %45 do 800,2
45-06Cukier (Brix) %72 do 950,2
45-27Woda w miodzie %10 do 300,2
45-22Zawartość alkoholu (wino, cydr) ABV (°Zeiss) *10 do 1351
45-26Skrobia %0 do 300,2
45-41Współczynnik (indeks) refrakcji (RI)1.330 do 1.4200,001
45-66Współczynnik (indeks) refrakcji w lotnictwie (Aviation RI)1.330 do 1.4200,001
45-44Płyn niezamarzający (glikol etylenowy); temp. zamarzania °C
Płyn niezamarzający (glikol propylenowy); temp. zamarzania °C
Kwas akumulatorowy SG
0 do –40°C
0 do –40°C
1,1 do 1,35
5
5
0,05
45-46Płyn niezamarzający (glikol etylenowy); % obj.
Płyn niezamarzający (glikol propylenowy); % obj.
0 do 60
0 do 60
2,5
2,5
45-65Zasolenie % (NaCl)0 do 280,2
45-63Woda morska ‰ (PPT)0 do 1801
45-81Cukier (Brix) % (do próbek o objętości poniżej 1 µl)0 do 500,5
45-82Cukier (Brix) % (do próbek o objętości poniżej 1 µl)45 do 800,2

* – Pomiar objętościowej zawartości alkoholu (ABV) wymaga użycia refraktometru mierzącego w skali Zeissa i areometru (gęstościomierza) nr kat. 44-839, a następnie obliczenia ABV za pomocą kalkulatora dostępnego w serwisie internetowym firmy B+ S. 

Serwis gwarancyjny:

  • Gwarancja: 1 rok.
  • Autoryzowany serwis w Polsce: Labo Plus Sp. z o.o.
  • Producent: Bellingham and Stanley (Anglia)