Aby otrzymać więcej informacji prosimy wypełnić
formularz lub zadzwonić pod numer 22 646 77 27

Refraktometry lunetkowe Eclipse Professional

Wysokiej jakości profesjonalne refraktometry lunetkowe produkowane w fabryce firmy Bellingham and Stanley w Anglii. Dostarczane z certyfikatem kalibracji.




    Refraktometry lunetkowe Eclipse Professional

    Kieszonkowe refraktometry lunetkowe Eclipse Professional

    Refraktometr Eclipse ProfessionalWysokiej jakości, profesjonalne refraktometry lunetkowe produkowane w fabryce firmy Bellingham and Stanley w Anglii.

    Całkowicie szczelna, nierozbieralna obudowa zabezpiecza wnętrze refraktometru przed pyłem i wilgocią a jednocześnie uniemożliwia przypadkowe uszkodzenie układu pomiarowego urządzenia przez niedoświadczonego użytkownika.

    Refraktometry serii Eclipse Professional dostarczane są z certyfikatem kalibracji wystawionym przez akredytowane w UKAS laboratorium kalibracyjne firmy B+S.

    Charakterystyka refraktometrów lunetkowych Eclipse Professional:

    • Komfortowy wizjer z regulacją ostrości.
    • Precyzyjna i czytelna skala.
    • Łatwa kalibracja pokrętłem zabezpieczonym przed przypadkową zmianą ustawienia.
    • Łatwy do czyszczenia pryzmat pomiarowy.
    • Wygodny, gumowy uchwyt chroniący refraktometr przed wpływem temperatury ciała operatora na wynik pomiaru.
    • Podstawa zabezpieczająca przed przewróceniem się refraktometru po postawieniu na blacie.
    • Łatwa do wymiany klapka pryzmatu pomiarowego.
    • Niska waga refraktometru.
    • Specjalny otwór umożliwiający wpuszczenie kropli próbki pomiędzy zamkniętą klapkę i pryzmat, eliminuje możliwość rozbryźnięcia się płynu podczas zamykania klapki i ułatwia nałożenie właściwej objętości próbki.
    • Refraktometry Eclipse Professional są dostarczane w komplecie z pokrowcem, instrukcjami obsługi po polsku i angielsku oraz certyfikatem kalibracji.

    Oferowane modele refraktometrów kieszonkowych Eclipse Professional:

    Nr kat.: Typ / skala pomiarowa: Zakres pomiarowy: Podz. skali:
    45-01 Cukier (Brix) % 0 do 15 0,1
    45-02 Cukier (Brix) % 0 do 30 0,2
    45-07 Cukier (Brix) % 0 do 32 0,2
    45-03 Cukier (Brix) % 0 do 50 0,5
    45-08 Cukier (Brix) % 28 do 65 0,2
    45-05 Cukier (Brix) % 45 do 80 0,2
    45-06 Cukier (Brix) % 72 do 95 0,2
    45-27 Woda w miodzie % 10 do 30 0,2
    45-22 Zawartość alkoholu (wino, cydr) ABV (°Zeiss) * 10 do 135 1
    45-26 Skrobia % 0 do 30 0,2
    45-41 Współczynnik (indeks) refrakcji (RI) 1.330 do 1.420 0,001
    45-66 Współczynnik (indeks) refrakcji w lotnictwie (Aviation RI) 1.330 do 1.420 0,001
    45-44 Płyn niezamarzający (glikol etylenowy); temp. zamarzania °C
    Płyn niezamarzający (glikol propylenowy); temp. zamarzania °C
    Kwas akumulatorowy SG
    0 do –40°C
    0 do –40°C
    1,1 do 1,35
    5
    5
    0,05
    45-46 Płyn niezamarzający (glikol etylenowy); % obj.
    Płyn niezamarzający (glikol propylenowy); % obj.
    0 do 60
    0 do 60
    2,5
    2,5
    45-65 Zasolenie % (NaCl) 0 do 28 0,2
    45-63 Woda morska ‰ (PPT) 0 do 180 1
    45-81 Cukier (Brix) % (do próbek o objętości poniżej 1 µl) 0 do 50 0,5
    45-82 Cukier (Brix) % (do próbek o objętości poniżej 1 µl) 45 do 80 0,2

    * – Pomiar objętościowej zawartości alkoholu (ABV) wymaga użycia refraktometru mierzącego w skali Zeissa i areometru (gęstościomierza) nr kat. 44-839, a następnie obliczenia ABV za pomocą kalkulatora dostępnego w serwisie internetowym firmy B+ S. 

    Serwis gwarancyjny:

    • Gwarancja: 1 rok.
    • Autoryzowany serwis w Polsce: Labo Plus Sp. z o.o.
    • Producent: Bellingham and Stanley (Anglia)

    Informacje dodatkowe:

    Informacja o firmie B+S