Aby otrzymać więcej informacji prosimy wypełnić
formularz lub zadzwonić pod numer 22 646 77 27

Sączki do analizy słodu i piwa Hahnemuehle

Sączki filtracyjne do analizy słodu i piwa, specjalnie opracowane i produkowane, aby spełnić normy obowiązujące dla filtrów stosowanych w browarnictwie. Sączki celulozowe browarnicze doskonale nadają się do klarowania i przygotowania próbek.





    Sączki do analizy słodu i piwa Hahnemuehle

    Sączki celulozowe do analizy słodu i piwa Hahnemuehle

    Sączki browarnicze są zalecane w najnowszym wydaniu instrukcji “Analytical methods in breweries – Wort, Beer, Beer mixed Beverages”, opublikowanej przez Middle European Brewery Analysis Commission (MEBAK, 2013).

    Filtry są idealne do klarowania i przygotowywania próbek.

    Doskonale nadają się do usuwania CO2 i zmętnień.

    *Zalecane do analizy zgodnie z LFBG § 64 (niemieckie przepisy prawa dotyczące żywności i pasz).

    Do analizy ilościowej w browarach zaleca się typy 589/1 i 589/2. 

    Dane techniczne filtrów do słodu i piwa Hahnemuehle
     TypGrubość (mm)Czas filtracji wg. Herzberg (s)Gramatura (g/m2)
     2555
    0,17
    110
    75
     595
    0,18
    140
    81
     597
    0,15
    160
    68
     602h
    0,16
    750
    84

    Sączki filtracyjne do słodu i piwa Hahnemuehle

    Specyfikacja – sączki filtracyjne do analizy słodu i piwa Hahnemuehle
    Średnica (mm)
    TypIlość
    2555 – karbowane597 – gładkie
     125 DP597125100
     185DF2555185 100
     240DF2555240 100
     320DF2555320DP597320100
    Sączki dostępne w średnicach 55-70-90-110-150-185-240-320 w wersji płaskiej z przedrostkiem DP597+średnica oraz w wersji karbowanej z przedrostkiem DF2555+średnica

    Inne rozmiary, arkusze, rolki i specjalne nacięcia są dostępne na życzenie przy zamówieniu większych ilości.