LABO PLUS - wiskozymetry Brookfield, filtry i sączki Whatman, refraktometry, ultratermostaty PolyScience, dejonizatory.

Wykaz produktów

Refraktometry lunetkowe Eclipse Professional

Refraktometr Eclipse ProfessionalRefraktometr Eclipse Professional
Szczegóły produktu

Kieszonkowe refraktometry lunetkowe Eclipse Professional.

Wysokiej jakości refraktometry lunetkowe produkowane w fabryce firmy B+S w Anglii. Całkowicie szczelna, nierozbieralna obudowa zabezpiecza wnętrze refraktometru przed pyłem i wilgocią a jednocześnie uniemożliwia przypadkowe uszkodzenie układu pomiarowego urządzenia przez niedoświadczonego użytkownika. Refraktometry serii Eclipse Professional dostarczane są z certyfikatem wystawionym przez akredytowane w UKAS laboratorium kalibracyjne firmy B+S.

  

 

Charakterystyka refraktometrów lunetkowych Eclipse Professional:

  • Komfortowy wizjer z regulacją ostrości.
  • Precyzyjna i czytelna skala.
  • Łatwa kalibracja pokrętłem zabezpieczonym osłoną przed przypadkową zmianą ustawienia.
  • Łatwy do czyszczenia pryzmat pomiarowy.
  • Wygodny, duży uchwyt chroniący refraktometr przed wpływem temperatury ciała operatora na wynik pomiaru.
  • Podstawa zabezpieczająca przed przewróceniem się refraktometru po postawieniu na blacie.
  • Łatwa do wymiany klapka pryzmatu pomiarowego.
  • Niska waga refraktometru.
  • Specjalny otwór umożliwiający wpuszczenie kropli próbki pomiędzy zamkniętą klapkę i pryzmat, eliminuje możliwość rozbryźnięcia się płynu podczas zamykania klapki i ułatwia nałożenie właściwej objętości próbki.
  • Refraktometry Eclipse Professional są dostarczane w komplecie z pokrowcem, instrukcjami obsługi po polsku i angielsku oraz certyfikatem kalibracji.
  • Gwarancja: 1 rok.

 

Specyfikacja refraktometrów kieszonkowych Eclipse Professional:

Nr kat.: Typ / skala pomiarowa: Zakres pomiarowy: Podziałka skali:
45-01 Cukier (Brix) % 0 do 15 0,1
45-02 Cukier (Brix) % 0 do 30 0,2
45-07 Cukier (Brix) % 0 do 32 0,2
45-03 Cukier (Brix) % 0 do 50 0,5
45-08 Cukier (Brix) % 28 do 65 0,2
45-05 Cukier (Brix) % 45 do 80 0,2
45-06 Cukier (Brix) % 72 do 95 0,2
45-27 Woda w miodzie % 10 do 30 0,2
45-22 Zawartość alkoholu (wino, cydr) ABV (°Zeiss) * 10 do 135 1
45-26 Skrobia % 0 do 30 0,2
45-41 Współczynnik (indeks) refrakcji (RI) 1.330 do 1.420 0,001
45-66 Współczynnik (indeks) refrakcji w lotnictwie (Aviation RI) 1.330 do 1.420 0,001
45-44

Płyn niezamarzający (glikol etylenowy); temp. zamarzania °C

Płyn niezamarzający (glikol propylenowy); temp. zamarzania °C

Kwas akumulatorowy SG

0 do –40°C

0 do –40°C

1,1 do 1,35

5

5

0,05

45-46

Płyn niezamarzający (glikol etylenowy); % obj.

Płyn niezamarzający (glikol propylenowy); % obj.

0 do 60%

0 do 60%

2,5

2,5

45-65 Zasolenie % (NaCl) 0 do 28 0,2
45-63 Woda morska ‰ (PPT) 0 do 180 1
45-81 Cukier (Brix) % (do próbek o małej objętości - poniżej 1 µl) 0 do 50 0,5
45-82 Cukier (Brix) % (do próbek o małej objętości - poniżej 1 µl) 45 do 80 0,2

 

* –Pomiar objętościowej zawartości alkoholu (ABV) wymaga użycia refraktometru mierzącego w skali Zeissa i areometru (gęstościomierza) nr kat. 44-839, a następnie obliczenia ABV za pomocą kalkulatora dostępnego w serwisie internetowym firmy B+S. 

 

Informacje dodatkowe:

  • Gwarancja: 1 rok.
  • Serwis: Labo Plus Sp. z o.o.
  • Producent: Bellingham and Stanley (Anglia)

 

Pobierz:

Refraktometry Eclipse Professional  - specyfikacja

Refraktometry kieszonkowe  - katalog firmy B+S

 

Zobacz:

Informacja o firmie B+S

 

Wykaz producentów