Sączki filtracyjne do analiz w browarnictwie

LABO PLUS - wiskozymetry Brookfield, sączki i bibuły celulozowe, filtry szklane, strzykawkowe oraz membrany filtracyjne, ultratermostaty PolyScience, dejonizatory, refraktometry i polarymetry.

Wykaz produktów

Sączki do analizy słodu i piwa Hahnemuehle

Sączki filtracyjne do analizy słodu i piwaSączki do analizy słodu i piwa
Szczegóły produktu

Sączki filtracyjne do analizy słodu i piwa Hahnemuehle

certyfikaty-produkcja-dassel

Sączki celulozowe do analizy słodu i piwa Hahnemuehle

Sączki browarnicze są zalecane w najnowszym wydaniu instrukcji “Analytical methods in breweries - Wort, Beer, Beer mixed Beverages”, opublikowanej przez Middle European Brewery Analysis Commission (MEBAK, 2013).

Filtry są idealne do klarowania i przygotowywania próbek.

Doskonale nadają się do usuwania CO2 i zmętnień.

 

Zalecane do analizy zgodnie z LFBG § 64 (niemieckie przepisy prawa dotyczące żywności i pasz).

 

Do analizy ilościowej w browarach zaleca się typy 589/1 i 589/2. 

Dane techniczne filtrów do słodu i piwa Hahnemuehle

 Typ                       

      Grubość (mm)      

          Czas filtracji             

wg. Herzberg (s)

Gramatura (g/m2)   

 2555
0,17
110
75
 595
0,18
140
81
 597
0,15
160
68
 602h
0,16
750
84
KONWERTER1 

Sączki filtracyjne do słodu i piwa Hahnemuehle

Specyfikacja - sączki filtracyjne do analizy słodu i piwa Hahnemuehle

                 Typ/

Średnica (mm)

2555 - karbowane

597 - gładkie

      Ilość      

 125

 

DP597125

100

 185

DF2555185

 

100

 240

DF2555240

 

100

 320

DF2555320

DP597320

100

Sączki dostępne w średnicach 55-70-90-110-150-185-240-320 w wersji płaskiej z przedrostkiem DP597+średnica oraz w wersji karbowanej z przedrostkiem DF2555+średnica

Inne rozmiary, arkusze, rolki i specjalne nacięcia są dostępne na życzenie.

 

ZOBACZ TEŻ:
filtry strzykawkowefiltry szklanesaczki-celulozowe-klikgilzy-ekstrakcyjne-klik

 

 

 

 

 

Wykaz producentów