LABO PLUS - wiskozymetry Brookfield, filtry i sączki Whatman, refraktometry, ultratermostaty PolyScience, dejonizatory.

Wykaz produktów

Sacharymetr ADS420

Sacharymetr ADS420Sacharymetr ADS420
Szczegóły produktu

Cyfrowy sacharymetr automatyczny ADS420.

Prosty w obsłudze sacharymetr automatyczny wyposażony w diodowe źródło światła i automatyczną kompensację temperatury dla skali cukrowej. Spełnia wymogi ICUMSA dla pomiarów przy długości fali światła sodowego. Przeznaczony przede wszystkim do kontroli jakości w przemyśle spożywczym a zwłaszcza w branży cukrowniczej, gdzie może stanowić element systemu pomiaru czystości, na który składa się odpowiednie oprogramowanie i refraktometr serii RFM.

 

Charakterystyka cyfrowego sacharymetru automatycznego ADS420:

  • Prosta obsługa (za pomocą przycisków „pomiar”, „temperatura”, „drukuj” i „zerowanie”).
  • Duży, czytelny wyświetlacz wyposażony we wskaźnik rodzaju automatycznej kompensacji temperatury.
  • Możliwość wyświetlenia temperatury próbki oraz jej gęstości optycznej (OD).
  • Automatyczna kompensacja temperatury dla skali cukrowej, dla kwarcowych płytek kalibracyjnych i możliwość pracy bez kompensacji.
  • Szeroki zakres gęstości optycznej (od 0,0 do 3,0 OD) umożliwia pomiar nawet bardzo ciemnych próbek.
  • Pomiar temperatury komory pomiarowej sacharymewtru lub bezpośrednio próbki (poprzez umieszczenie czujnika pomiarowego w centralnym wlewie rurki pomiarowej).
  • Sacharymetr automatyczny ADS420 jest dostarczany z oprogramowaniem do obliczania czystości cukru. Oprogramowanie może współpracować automatycznie z podłączonym do komputera sacharymetrem ADP420 i refraktometrem serii RFM. W przypadku braku odpowiedniego refraktometru wynik pomiaru refraktometrycznego można wprowadzić do programu manualnie.
  • Odporna chemicznie i mechanicznie obudowa z tworzywa sztucznego zabezpiecza sacharymetr przed warunkami panującymi w przemysłowych laboratoriach chemicznych.
  • Źródło światła: diodowe (o trwałości co najmniej 100.000 godzin) z filtrem interferencyjnym 589 nm.
  • Sygnalizacja zablokowanej ścieżki pomiarowej lub zbyt ciemnej próbki (uniemożliwiającej prawidłowy pomiar).
  • Złącze RS232 umożliwia drukowanie wyników na drukarce lub ich przesyłanie do komputera PC.
  • Zasilanie: niskim, bezpiecznym napięciem z zewnętrznego zasilacza 230 V, 50 Hz.
  • Gwarancja: 2 lata + 1 rok po rejestracji w serwisie internetowym producenta.
  • Sacharymetr ADS420 jest dostarczany wraz z zasilaczem, oprogramowaniem Sugar Purity i rurką pomiarową.
  • Sacharymetr ADS420 jest dostępny w wersji podstawowej (z rurką szklaną z centralnym wlewem) lub w wersji z rurką przepływową długości o 100 lub 200 cm.

 

Specyfikacja cyfrowego sacharymetru automatycznego ADS420:

 Zakres pomiarowy: -225 do +225 °Z
 Rozdzielczość: 0,01 °Z
 Powtarzalność: ±0,02 °Z
 Dokładność: ±0,03 °Z

 Automatyczna kompensacja

 temperatury:

Dla skali cukrowej (w zakresie 5 do 40°C),

dla kwarcowych płytek kalibracyjnych (w zakresie 5 do 40°C),

wyłączona (pomiar bez kompensacji).

 Czas pomiaru: 20 sekund
 Średnica wiązki światła: 4 mm

 Maksymalna długość

 rurki pomiarowej:

220 mm
 Temperatura otoczenia: 5 do 40 °C
 Wymiary zewnętrzne: 62 x 34 x 15 cm (szer. x głęb. x wys.)
 Waga: ok. 9 kg
 Numery katalogowe:  

37-20: Sacharymetr ADS420 ze szklaną rurka pomiarową o długości 200 mm

(z centralnym wlewem),

37-21: Sacharymetr ADS420 z przepływową rurką pomiarową o dł. 100 mm

(z płaszczem do termostatowania i lejkiem).

37-22: Sacharymetr ADS420 z przepływową rurką pomiarową o dł. 200 mm

(z płaszczem do termostatowania i lejkiem).

   

sugar_purity

 Zestaw do sprawdzania czystości cukru składający się z refraktometru RFM742 i sacharymetru ADS420.

 
Informacje dodatkowe:
  • Gwarancja: 3 lata.
  • Serwis: Labo Plus Sp. z o.o.
  • Producent: Bellingham and Stanley (Anglia).

 

Pobierz:

Sacharymetr ADS420 - specyfikacja

Refraktometry, polarymetry i sacharymetry stacjonarne - katalog firmy B+S  

 

Zobacz:

Informacja o firmie B+S

 

Wykaz producentów